Un bărbat care a rămas văduv în urmă cu 30 de ani a descoperit că soția lui este în viață și că trăiește pe o insulă din Caraibe

Data actualizării: Data publicării:
Patricia Kopta, femeie dispărută și declarată moartă cu 30 de ani în urmă, a fost găsită în viață în Puerto Rico la mii de kilometri de casă
Patricia Kopta a dispărut în 1992 și a fost declarată moartă. Captură foto: Ross Township PD

O femeie din SUA, care a fost declarată moartă după ce a dispărut acum mai bine de trei decenii, a fost găsită în viață în Puerto Rico, a anunțat familia ei și poliția, informează Sky News.

Patricia Kopta, acum în vârstă de 83 de ani, a fost văzută ultima oară în Pittsburgh, Pennsylvania, în 1992, atunci când investigatorii au început să verifice dispariția femeii.

Ea era cunoscută drept o predicatoare de stradă „excentrică”, căreia i se spunea „Vrabia”, potrivit lui Brian Kohlhepp, șef-adjunct al poliției din Ross Township. Doamna Kopta, care suferă de demență, a fost internată într-un sanatoriu la șapte ani după ce, oficial, a dispărut.

Soțul femeii, Bob Kopta, a spus că cei doi au fost căsătoriți timp de 20 de ani înainte ca soția lui să dispară. „Este o ușurare să știu că ea nu zace într-un șanț undeva sau că a fost ucisă”, a spus Bob.

Bărbatul de 86 de ani a adăugat faptul că familia sa bănuia că femeia ar putea fi în Puerto Rico, dar că aceasta a fost declarată moartă acum 25 de ani.

Patricia a pretins că a ajuns în Puerto Rico pe un vas de croazieră din Europa

Bob a spus că a trecut prin multe emoții de-a lungul anilor, dar că este mulțumit să știe că soția lui este în viață și că primește îngrijirile de care are nevoie. „După 30 de ani, încerci să uiți despre asta. Acum pot să uit. Știm ce s-a întâmplat și ea primește îngrijiri acum”, a spus bărbatul.

Bob a spus că soția lui a lucrat ca operator de lift la Institutul de Artă din Pittsburgh înainte să dispară. Doctorii au diagnosticat-o la vremea aceea cu „delir de grandoare” (numit și megalomanie) și au spus că prezintă semne de schizofrenie.

Patriciei i s-a permis însă să meargă acasă, aceasta continuând să țină predici până în momentul în care a dispărut. Kohlhepp a spus că poliția este de părere că Patricia a fugit din țară de „teamă să nu fie internată”.

SAN JUAN, PUERTO RICO - Isla Verde beach resort area.
Cât timp a trăit pe cont propriu în Puerto Rico, Patricia a fost văzută cutreierând mai multe orașe din nordul insulei, în apropiere de capitala San Juan (în poză). Foto: Profimedia Images

Cât timp a trăit pe cont propriu în Puerto Rico, Patricia a fost văzută de mai multe ori cutreierând orașele din nordul insulei – Naranjito, Corozal și Toa Alta – din apropiere de capitala San Juan.

Patricia a păstrat secretele vieții sale atunci când a ajuns în sanatoriu, dar a început să ofere informații cu timpul.

Anul trecut, Patricia a dezvăluit ceva ce l-a făcut pe unul dintre asistenții sociali de la sanatoriu să contacteze autoritățile din Pennsylvania în legătură cu identitatea femeii. Când a fost internată, Patricia a spus că a ajuns în Puerto Rico cu un vas de croazieră din Europa, potrivit poliției.

Elevă excepțională, model și instructor de dans

Familia ei a spus că femeia a fost o elevă excepțională în America, ajungând mai târziu un model și instructor de dans. După ce a absolvit liceul, Patricia a lucrat în domeniul financiar pentru o companie care producea sticlă plată și participa săptămânal la baluri dansante, potrivit familiei.

Sora mai mică a Patriciei, Gloria Smith, acum în vârstă de 78 de ani, a spus că sora ei și-a făcut deseori vacanțele în Puerto Rico cu prietenii înainte să se mărite.

„Îi plăcea oceanul, plaja, căldura razelor de Soare”, a povestit Gloria, care a precizat că speră că va putea să își viziteze sora, cu toate că starea ei psihică s-a deteriorat. „Chiar dacă mă știe sau nu, tot vreau să o văd și să o îmbrățișez și să îi spun că o iubesc.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri