Un bărbat din India i-a dat foc unei tinere care a refuzat să-l ia în căsătorie. Moartea ei a stârnit un val de furie în țară

Data publicării:
violenta impotriva femeilor
Violență împotriva femeilor. Foto: Getty Images

Poliția indiană a înființat o unitate specială de anchetă pentru a investiga moartea unei tinere care a spus că a fost incendiată de un bărbat căruia i-a refuzat cererea în căsătorie. Cazul a provocat furie într-o țară în care violența împotriva femeilor este larg răspândită, relatează CNN.

Grupurile radicale hinduse au cerut moartea acuzatului, un bărbat musulman despre care poliția a spus că locuia în aceeași localitate cu victima, o hindusă.

Potrivit poliției, bărbatul a turnat kerosen asupra victimei, numită Ankita, pe fereastra casei ei, când aceasta dormea, și i-a dat foc. Fata a murit la spital, după 5 zile, din cauza arsurilor grave suferite.

„Doi înalți oficiali au fost trimiși în oraș și se vor coordona cu șeful poliției districtuale în anchetă”, a spus Amol V. Homkar, purtător de cuvânt al poliției din statul Jharkhand, adăugând că suspectul și un alt bărbat au fost arestați.

Vishva Hindu Parishad, sau Consiliul Mondial Hindu, a declarat că majoritatea comunității hinduse va ieși în stradă în semn de protest, dacă nu se iau măsurile adecvate.

Autoritățile regionale au restricționat circulația oamenilor, pentru a preveni ciocniri violente în urma incidentului.

„După cruzimea suferită de Ankita, moartea ei a făcut ca orice indian să-și plece capul de rușine”, a scris pe Twitter Rahul Gandhi, liderul principalului partid de opoziție.

„Astăzi, există o nevoie urgentă de a crea un mediu sigur pentru femeile din țară”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri