Galerie Foto Un britanic și-a recuperat proteza dentară pierdută după o beție în Spania în urmă cu 11 ani

Data actualizării: Data publicării:
barbat care se fotografiaza in oglinda tinand in mana o proteza
După 11 ani, britanicul Paul Bishop a primit proteza pe care o pierduse în Spania Foto: Profimedia Images

Un britanic a avut parte de surpriza vieţii când a primit de la autorităţile spaniole o proteză dentară pe care o pierduse în urmă cu 11 ani, într-o seară de beţie în Spania, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Lui Paul Bishop toată povestea cu proteza i se pare „absolut incredibilă” Foto: Profimedia Images
Lui Paul Bishop toată povestea cu proteza i se pare „absolut incredibilă” Foto: Profimedia Images

Potrivit BBC, Paul Bishop, în vârstă de 63 de ani, şi-a pierdut proteza dentară când se afla în vacanță în populara stațiune Benidorm. Nu-și fixase bine proteza și după ce a băut prea mult cidru, a vomitat într-o pubelă. „Când ne-am îndreptat spre următorul bar, prietenul meu s-a întors spre mine şi m-a întrebat unde îmi sunt dinţii”, a relatat el. A încercat apoi să-și găsească proteza, dar în zadar.

Echipamentul dentar a reapărut însă 11 ani mai târziu, fiind trimis prin poștă exact la locuinţa sa din Stalybridge, lângă Manchester (nord-vestul Angliei).

Proteza fusese găsită la o groapă de gunoi în Spania de un grup de ecologiști. Mult timp, echipamentul medical a stat într-un depozit al organizației respective, dar la un moment dat, un angajat care făcea studii de ADN la laboratorul organizației a examinat proteza din pur amuzament și a făcut investigații.

„M-au descoperit cu ajutorul ADN-ului dintr-o bază de date, mi-au găsit adresa din Marea Britanie, așa că mi-au trimis proteza prin poştă”, a explicat bărbatul, care acum este bunic. El a mărturisit că toată povestea i se pare „absolut incredibilă”.

Proteza trimisă prin poștă este însoțită de o scrisoare în care organizația povestește toată pățania. „Avem marea plăcere de a o vă înapoia, sperăm că sunteți bine și că în curând vă veți întoarce să vizitați Spania, dar veți fi mai atent”, se încheie scrisoarea expediată de organizația ecologistă.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri