Un copil de 4 ani s-a ars cu bucăți de pui „periculos de fierbinți” de la McDonald’s. Părinții au dat compania în judecată

Data actualizării: Data publicării:
mcnuggets de pui de la mcdonalds
Un copil de 4 ani s-a ars cu bucăți de pui „periculos de fierbinți” de la McDonald’s. Părinții au dat compania în judecată. Foto: Profimedia

McDonald’s și proprietarul unei francize a lanțului de restaurante, Upchurch Foods, au fost găsite vinovate de un tribunal din Florida pentru că au vândut nuggets de pui „periculos de fierbinți”, iar un copil de 4 ani a suferit arsuri din cauza lor, relatează CNN.

Companiile au fost găsite vinovate pentru că nu au avertizat în mod corespunzător sau nu au furnizat instrucțiuni cu privire la posibilele prejudicii cauzate de de bucățile de pui fierbinți vândute la un restaurant drive-thru din Tamarac, Florida.

Jurații au spus însă că doar Upchurch Foods a dat dovadă de neglijență și că nu a existat niciun defect inerent în introducerea McNuggets pe piață.

Procesul a fost intentat în 2019 împotriva McDonald’s și Upchurch Foods. Juriul din Fort Lauderdale a declarat că ambele companii sunt de vină pentru arsurile suferite de fiica lui Philana Holmes și Humberto Caraballo Estevez atunci când bucățile fierbinți de pui i-au căzut în poală.

„Nuggets-urile de pui din acel Happy Meal erau nerezonabil și periculos de fierbinți” și i-au provocat arsuri copilului, care a rămas „cu cicatrici”, se arată în plângerea depusă de părinți.

Firma de avocatură care îl reprezintă pe reclamant, Fischer Redavid, a anunțat pe site-ul său că va urma un al doilea proces în acest caz, pentru „a stabili daunele datorate clientului” său.

Cazul amintește de celebrul proces din anii ’90, în care o femeie a vărsat cafea fierbinte de la McDonald’s în poală și a suferit arsuri de gradul trei. Un juriu a fost de acord cu afirmația ei că într-adevăr, cafeaua era mult prea fierbinte. Fischer Redavid a remarcat că reclamantei din acel caz i s-au acordat inițial despăgubiri de aproape 3 milioane de dolari, dar ea s-a mulțumit cu mai puțin după un recurs.

McDonald’s a spus că este vorba despre un „incident nefericit”, dar că „nu este de acord cu verdictul”. Apărarea McDonald’s a spus că nu are control asupra rănilor și daunelor suferite de clienți.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri