Video Un deputat turc şi-a spart telefonul cu ciocanul, la tribuna Parlamentului

Data actualizării: Data publicării:
deputat turc sparge un telefon
Deputatul turc Burak Erbay, reprezentant al Partidului Popular Republican, şi-a spart telefonul cu un ciocan, în Parlament. FOTO: Twitter

Deputatul turc Burak Erbay, reprezentant al Partidului Popular Republican, şi-a spart telefonul cu un ciocan, în Parlament, în semn de protest față de legea privind dezinformarea.

El a făcut acest gest în timpul discursului pe care îl susținea de la tribuna Parlamentului.

Deputatul riscă acum trei ani de închisoare pentru „răspândire de dezinformare”.

„Dacă legea trece în Parlament, puteţi sparge şi distruge astfel acest telefon. Nu va trebui să-l folosiţi”, a spus Erbay.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Parlamentul Turciei a adoptat joi seara o lege privind dezinformarea, în perspectiva alegerilor generale din iunie 2023, lege care prevede până la trei ani de închisoare pentru răspândirea de „informaţii false sau înşelătoare”.

Pe lângă ziare, radiouri, televiziuni, legea vizează reţelele de socializare şi site-urile web cărora li se va cere să denunţe şi să comunice informaţiile personale ale utilizatorilor acestora acuzaţi că răspândesc ştiri false.

Dezbătute de la începutul lunii octombrie, cele 40 de articole ale legii intitulate oficial „legea presei”, au făcut obiectul a numeroase amendamente depuse (fără succes) de opoziţie, care denunţă o „lege a cenzurii”.

Articolul 29, în special, prevede pedepse cu închisoarea de la unu la trei ani pentru „răspândirea de informaţii false sau înşelătoare, contrare securităţii interne şi externe a ţării şi de natură să dăuneze sănătăţii publice, să tulbure ordinea publică, să răspândească frica sau panică în rândul populaţiei”.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri