Un fost șef din poliție demis de Putin a fost găsit mort într-o aparentă sinucidere

Data actualizării: Data publicării:
Major General Vladimir Makarov
Fostul general-maior Vladimir Makarov a fost găsit mort într-o aparentă sinucidere. Foto: Profimedia Images

Un fost general rus din poliție care a condus o represiune a protestatarilor a fost găsit mort într-o aparentă sinucidere, după ce a fost demis din funcție de Vladimir Putin, potrivit presei de stat din Rusia, citată de The Moscow Times.

Generalul-maior Vladimir Makarov, în vârstă de 72 de ani, a contribuit la supravegherea represiunii rusești asupra activiștilor din opoziție când era adjunctul șefului unității anti-extremism al poliției.

Putin l-a demis pe Makarov, care a fost descris ca fiind „cândva principalul organizator al «vânătorii» activiștilor de opoziție și jurnaliștilor incovenienți”, la sfârșitul lunii ianuarie.

Poliția a găsit luni trupul lui Makarov în casa sa suburbană din nord-vestul Moscovei, a relatat agenția de presă de stat TASS luni seară, citând surse anonime dintre forțele de ordine.

Poliția a anunțat că moartea lui Makarov este o sinucidere.

Canalul Baza de pe Telegram, despre care se crede că are legături cu serviciile de securitate rusești, citează surse anonime care spun că Makarov s-ar fi împușcat cu o pușcă de vânătoare operată cu gaz în casa sa, în prezența soției sale. Aceștia sugerează că cariera ofițerului din ministerul de interne a căzut într-un episod depresiv după demiterea sa.

Makarov este ultimul personaj de securitate de rang înalt din Rusia din ultimele luni care a murit printr-o aparentă sinucidere.

Vara trecută, au apărut relatări că generalul-maior retras al Serviciului Federal de Securitate (FSB) Ievghenii Lobaciev și generalul-maior Lev Stotskov din cadrul Serviciului de Informații Externe (SVR) au fost găsiți separat decedați ca urmare a unor aparente sinucideri.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri