Un ministru din Madagascar spune că a înotat 12 ore pentru a se salva, după ce elicopterul său s-a prăbușit. „Nu a venit vremea să mor”

Data actualizării: Data publicării:
minstrul serge gelle fotografiat dupa accidentul de elicopter cu o rana la picior colaj foto
Un ministru din Madagascar, Serge Gelle, spune că a înotat timp de 12 ore pentru a-și salva viața după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit în mare. Foto: Andry Rajoelina/ Twiter

Un ministru din Madagascar spune că a înotat timp de 12 ore pentru a-și salva viața după ce elicopterul în care se afla s-a prăbușit în mare, în timpul unei misiuni de salvare, relatează BBC.

„Nu a venit vremea să mor”, a spus ministrul pentru poliție, Serge Gelle, aflat pe o targă.

Alți doi oficiali care călătoreau cu el în elicopter au supraviețuit de asemenea accidentului.

Elicopterul s-a prăbușit în timpul unei operațiuni de salvare în nord-estul țării, unde se scufundase o navă de pasageri. Cel puțin 39 de persoane au murit în acel accident, potrivit oficialilor din Madagascar.

Președintele țării, Andry Rajoelina, a postat pe Twitter un mesaj de condoleanțe pentru victime și i-a lăudat pe Gelle și ceilalți doi ofițeri care au reușit să se salveze din accident.

Cauzele prăbușirii elicopterului nu sunt cunoscute. Gelle, în vârstă de 57 de ani, a spus că după accident a înotat de la „7:30 seara până la 7:30 dimineața”, când a ajus în orașul Mahambo de pe coastă. El a spus că nu are răni, dar că îi este frig.

„Aș dori doar să difuzați acest videoclip pentru ca familia mea să-l vadă, să vadă și colegii mei și membrii guvernului. Sunt în viață și sunt bine”, le-a spus Gelle oamenilor din Mahambo.

Șeful poliției din Madagascar, Zafisambatra Ravoavy, a spus că Gelle a folosit unul dintre scaunele elicopterului ca dispozitiv de plutire.

„Întotdeauna a avut o rezistență deosebită la sport și a păstrat acest ritm ca ministru, la fel ca un tânăr de 30 de ani. Are nervi de oțel”, a spus Ravoavy.

Gelle a lucrat în poliție timp de trei decenii înainte de numirea sa, în august, ca ministru.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri