Un oficial prorus din regiunea Herson a fost ucis într-un atentat cu bombă

Data publicării:
Un oficial prorus din regiunea Herson a fost ucis într-un atentat cu bombă
Un oficial prorus din regiunea Herson a fost ucis într-un atentat cu bombă. Sursa: captură video

Un oficial local dintr-o parte a regiunii Herson din sudul Ucrainei, controlată de forţele ruse, a fost ucis joi într-un atentat cu bombă care a vizat maşina cu care se deplasa, a anunţat administraţia locală instalată de Rusia.

Administraţia locală instalată de Rusia a dat vina pentru uciderea lui Andrei Ştepa pe terorişti ucraineni”, relatează Reuters şi France Presse.

Într-un comunicat pe Telegram, administraţia prorusă a precizat că Ştepa, principalul responsabil al Liubimivka, o localitate situată pe malul stâng al Niprului - marele fluviu ce traversează Ucraina - şi ocupată de armata rusă, a murit tragic după explozia unui autoturism provocată de „terorişti ucraineni.

Niprul a devenit linia de front în această regiune de când soldaţii ruşi au părăsit malul său drept (de vest) la începutul lunii noiembrie.

Nu a existat niciun comentariu imediat asupra incidentului din partea autorităţilor ucrainene.

Informaţiile presei ucrainene despre moartea lui Ştepa s-au referit la el ca la un ocupant şi cineva care a colaborat activ cu forţele ruse.

Imagini video neverificate ale presupusului atentat postate online arătau un fum gros de culoare cenuşie şi flăcări care se ridicau în aer deasupra unei maşini.

Kievul a declarat că intenţionează să recupereze prin forţă tot teritoriul capturat de trupele ruse de când ele au invadat Ucraina la 24 februarie în ceea ce Moscova numeşte operaţiune militară specialăpentru a-şi asigura propria securitate, aminteşte Reuters.

Ştepa este ultimul dintr-un număr de oficiali instalaţi de Rusia morţi în circumstanţe tulburi.

În noiembrie, Kirill Stremousov, şef adjunct al administraţiei locale instalate de Rusia în Herson, a murit într-un acccident de maşină în ciuda faptului că se deplasa într-un vehicul blindat, în timp ce alţi oficiali instalaţi de Rusia au fost răniţi sau ucişi în explozii de bombe.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri