Un oficial rus pretinde că Ucraina a atacat un sat de pe teritoriul Rusiei, în apropierea graniței

Data actualizării: Data publicării:
This Maxar satellite image taken and released on February 23, 2022 shows a military convoy, south of Golovchino
Sateliții maxar au fotografiat un convoi militar rusesc la sud de satul Golovcino, în regiunea Belgorod, pe 23 februarie, cu o zi înainte de declanșarea invaziei în Ucraina. Foto: Profimedia

Forțele ucrainene au lovit un sat din apropierea graniței dintre Rusia și Ucraina, rănind un localnic, a declarat marți guvernatorul regiunii ruse Belgorod, potrivit Reuters

Guvernatorul Viaceslav Gladkov a făcut anunțul pe Telegram, fără să precizeze dacă satul Golovcino a fost atacat cu artileria, cu mortiere, rachete sau dacă a fost un atac aerian.

Rusia a acuzat Ucraina că a atacat cu elicopterele un depozit de combustibil în Belgorod, un depozit de muniții, dar și mai multe sate din apropierea graniței.

De asemenea, Ucraina susține că a scufundat nava-amiral a flotei ruse din Marea Neagră, crucișătorul Moskva, o lovitură dură pentru Rusia. Deși a recunoscut că nava s-a scufundat, Rusia pune incidentul pe seama unui incendiu la bord, provocat de o explozie accidentală în sala de muniții.

În plus, soarta marinarilor de la bord este necunoscută, Ucraina pretinzând că marea majoritate a echipajului de circa 500 de oameni a pierit în mare, în vreme ce Moscova păstrează secrete aceste date, dar susține că echipajul navei a fost salvat.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri