Video Polemică în Italia, după ce un preot a ținut o slujbă în slip, pe un altar dintr-o saltea gonflabilă

Data actualizării: Data publicării:
Un preot din Italia a ținut o slujbă în slip, pe o saltea gonflabilă.
Un preot din Italia a ținut o slujbă în slip, pe o saltea gonflabilă. Foto: Profimedia Images

Un preot catolic a provocat o polemică în Italia după ce a celebrat duminica trecută o liturghie în mare, la Crotone, în regiunea Calabria, îmbrăcat doar în slip, folosind o saltea gonflabilă drept altar, relatează AFP, citată de Agerpres.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său, arhiepiscopia din Crotone a criticat decizia preotului, argumentând că "celebrarea euharistică dispune de un limbaj specific alcătuit din gesturi şi simboluri care trebuie respectate şi preţuite, fără a renunţa la ele cu prea multă superficialitate". "Mai presus de toate, este necesar să se menţină acest minim de decor şi atenţie la simboluri", a transmis arhiepiscopia.

Din cauza căldurii foarte mari şi a lipsei de umbră, Mattia Bernasconi, un preot din Milano, a ales să celebreze în apele Mediteranei liturghia, menită să încheie activităţile unei tabere de tineri voluntari milanezi din cadrul unei asociaţii, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Evenimentul a fost filmat şi făcut public. În imagini, preotul apare îmbrăcat într-un costum de baie, în faţa altarului său improvizat.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În replică, Mattia a publicat miercuri pe site-ul parohiei sale o scrisoare adresată arhiepiscopiei, în care se apără negând "în mod absolut că intenţia lui a fost de a banaliza euharistia sau de a o folosi pentru a transmite alte mesaje". "A fost pur şi simplu o slujbă pentru a încheia o săptămâna de lucru cu tinerii care au participat la tabără", a spus el.

Procuratura din Crotone a deschis o anchetă pentru "ofensă adusă unei confesiuni religioase", potrivit surselor citate.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri