Satul austriac Fucking își va schimba numele în Fugging

Data actualizării: Data publicării:
Un sat austriac își schimbă după 1.000 de ani
Un sat austriac își schimbă după 1.000 de ani FOTO: Profimedia Images

Oamenii dintr-un sat austriac, care au îndurat cu răbdare vreme îndelungată nenumărate ironii, au anunțat că de la 1 ianuarie 2021 numele localității lor - Fucking - va fi schimbat.

Astfel, începând cu prima zi a anului care urmează, satul va fi cunoscut sub numele de Fugging. Totuși, sunt și mulți cei care regretă pierderea numelui cu rezonanțe vulgare, potrivit Deutsche Welle.

Micul sat austriac cu nefericitul nume Fucking a atras de-a lungul timpului nenumărați turiști tocmai datorită denumirii, comerțul cu suveniruri a fost înfloritor, dar, în același timp, indicatoarele localității au fost frecvent furate.

Anunțul schimbării denumirii a fost făcut de primarul Andrea Holzner, la postul de radio austriac Oe24. „Pot confirma că satul va fi redenumit. Chiar nu vreau să mai spun nimic nimic în plus, am avut destulă frenezie mediatică pe această temă în trecut", a spus ea.

Comunitatea mică din nordul Austriei, formată din aproximativ 100 de persoane, face presiuni pentru schimbarea numelui de ani de zile, potrivit German Press Agency. Numele actual al localității care se află la nord de Salzburg, lângă granița germană, nu are nicio semnificație în limba germană.

Localnicii erau, în general, frustrați de furturile frecvente ale indicatoarelor de intrare în localitate, fapte atribuite turiștilor care veneau aici în număr mare pentru fotografii.

Micul sat a scăpat în mare măsură de atenția lumii până la apariția internetului. Anul trecut, locuitorii mai creativi au folosit denumirea neobișnuită pentru a susține activismul. Spre exemplu, pe indicatoarele localității au scris mesaje de genul: „Clima noastră este - Fucking - importantă!”

Nu se știe încă ce se va întâmpla cu numele cătunelor apropiate - Oberfucking și Unterfucking.

Localitatea este cunoscută sub numele de Fucking de aproximativ 1.000 de ani.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri