Un șofer de TIR a fost condamnat inițial la 110 ani de închisoare, după un accident cu 4 morți. Sentința a fost schimbată

Data actualizării: Data publicării:
TIR pe șosea.
TIR pe șosea. Foto: Profimedia Images

Sentinţa unui şofer de TIR din Statele Unite, condamnat la 110 ani de închisoare în statul Colorado, după ce a fost găsit vinovat de moartea a patru persoane într-un accident rutier, a fost redusă la 10 ani.

Modificarea sentinței a avut loc în urma unei intense mobilizări online, relatează AFP. Peste cinci milioane de persoane, printre care şi vedeta de televiziune Kim Kardashian, au făcut apel la clemenţă într-o petiţie online pentru Rogel Aguilera-Mederos, care a fost condamnat la o pedeapsă de 110 ani, potrivit legislaţiei din Colorado.

Durata sentinţei ''nu este pur şi simplu proporţională cu acţiunile dumneavoastră, nici cu pedepsele aplicate altora pentru fapte similare'', a subliniat joi guvernatorul statului Colorado, Jared Polis, într-o scrisoare adresată lui Aguilera-Mederos.

''Trebuie să remediem urgent această pedeapsă nedreaptă şi să restabilim încrederea în corectitudinea şi echitatea justiţiei noastre penale, prin urmare am decis să vă comutăm pedeapsa imediat'', a mai adăugat acesta.

Rogel Aguilera-Mederos, un imigrant cubanez, transporta cherestea în aprilie 2019 când frânele camionului au cedat într-o pantă.

Angrenat într-o cursă nebună, camionul său a provocat un carambol de 28 de vehicule, în urma căruia patru persoane au murit, iar mai multe au fost rănite, mai scrie sursa citată de Agerpres.

Aguilera-Mederos a fost găsit vinovat pentru 27 de capete de acuzare. Şoferul va fi eligibil pentru a solicita eliberarea condiţionată începând din decembrie 2026.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri