Un tânăr din SUA a murit și un altul a ajuns la spital după „Săptămâna iadului” de antrenament pentru unitatea de elită Navy SEAL

Data actualizării: Data publicării:
antrenament militar soldati stau pe burta in cerc
Un tânăr din SUA a murit și un altul a ajuns la spital după „Săptămâna iadului” de antrenament pentru unitatea de elită Navy SEAL. Foto: Profimedia

Un tânăr care voia să intre în unitatea de elită Navy SEAL a forțelor armate americane a murit, iar un al doilea a fost internat în spital la San Diego, după „Săptămâna iadului”, un antrenament dificil pentru una din unitățile militare de elită din SUA, relatează NBC News.

Comandamentul Naval Special Warfare a declarat că moartea tânărului este investigată.

Cei doi tineri au fost duși la spital vineri, „la câteva ore după ce clasa lor a finalizat cu succes „Săptămâna iadului”, parte a primei etape a procesului de evaluare și selecție în Navy SEAL. Un candidat a murit la Spitalul Sharp Coronado din Coronado, California, pe 4 februarie. Celălalt candidat este în stare stabilă la Naval Medical Center San Diego”, potrivit unui comunicat de presă.

Marinarii nu se aflau în timpul antrenamentelor când au început să se simtă rău și au fost transportați la spital.

În timpul „Săptămânii iadului”, candidații la Navy SEAL participă la o serie de antrenamente de mare intensitate, cu foarte puține șanse de prinde câteva ore se somn.

Doar un candidat din 5 reușește să treacă de aceste antrenamente dure. În Navy SEAL intră circa 200-250 de militari pe an.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri