Ungaria interzice mitingurile care susțin „organizațiile teroriste”

Data publicării:
viktor orban cu cravată bleu
Foto: Viktor Orban / Sursa foto: Profimedia Images

Ungaria nu va permite mitinguri de susţinere a "organizaţiilor teroriste", a declarat vineri premierul Viktor Orban, la radioul public. Acesta este „șocat” că în Europa sunt mitinguri care „susțin teroriștii”, transmite Reuters, preluată de News.ro.

"Este şocant faptul că în întreaga Europă există mitinguri de simpatie care susţin teroriştii", a declarat Orban, comentând consecinţele pentru Europa ale atacului Hamas de sâmbătă din Israel.

Viktor Orban a spus că toţi cetăţenii ungari ar trebui să se simtă în siguranţă, indiferent de credinţa sau de originea lor.

"Au existat tentative chiar şi în Ungaria. Dar nu vom permite mitinguri de simpatie care susţin organizaţiile teroriste, deoarece acest lucru ar implica o ameninţare teroristă pentru cetăţenii maghiari", a mai subliniat premierul Viktor Orban.

Și Franța a interzis mitingurile pro-palestiniene de frica tulburării „ordinii publice”.

Ministrul de interne, Gérald Darmanin, a ordonat joi prefecților, interzicerea „manifestațiilor pro-palestiniene, deoarece sunt susceptibile de a genera probleme de ordine publică”.

Ministerul condus de Darmanin a transmis pentru AFP că „organizatorii” acestor manifestații și „scandalagiii” vor fi arestați.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri