Ungaria se plânge că a pierdut 10 miliarde de euro din cauza sancțiunilor UE împotriva Rusiei

Data publicării:
Semjen îl ajută pe Orban să voteze electronic în parlamentul ungar
Zsolt Semjen și Viktor Orban în Parlamentul Ungariei. Foto: Profimedia Images

Zsolt Semjen, vicepremier în guvernul Ungariei, a criticat politica „greșită” de sancțiuni a Uniunii Europene împotriva regimului criminal de la Kremlin și s-a plâns că Ungaria „a pierdut aproape 10 miliarde de euro din cauza sancțiunilor, relatează Hirado.hu.

Semjen a susținut că creșterea drastică a prețurilor la energie nu este doar efectul războiului pe care Rusia l-a pornit împotriva Ucrainei ci și al sancțiunilor impuse statului agresor de către Uniunea Europeană.

Războiul a făcut ca prețul gazelor naturale să crească până la 100 de dolari, dar când UE a început să impună sancțiuni, acesta a crescut imediat la 200-350 de dolari, a spus oficialul ungar.

Semjen a adăugat că Rusia nu pare să fi fost afectată de aceste sancțiuni pentru că vinde în continuare petrol Chinei și Indiei.

Pentru a proteja populația Europei, trebuie regândită politica de sancțiuni, iar Ungaria nu va sprijini nimic de pune în pericol aprovizionarea cu energie a poporului ungar și a economiei ungare, a declarat oficialul ungar.

Vicepremierul ungar susține că țara sa este „de partea păcii” și a cerut negocieri ruso-americane, de încetarea focului şi de iniţierea negocierilor de pace cât mai curând posibil, „iar dacă toate acestea se vor întâmpla, preţurile la energie vor putea să scadă din nou”.

Viktor Orban și guvernul său fac opinie separată în privința războiului lui Putin încă de la începutul invaziei. Orban menține o atitudine mai dură față de Zelenski și de Ucraina și una amicală față de dictatorul rus, motivând prin dependența Ungariei de importurile energetice din Rusia.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri