Unul dintre primele virale de pe YouTube, vândut ca NFT pentru 760.000 de dolari

Data publicării:
un bebelus il musca de deget pe fratele sau mai mare, care tipa de durere
Clipul a strâns peste 880 de milioane de vizualizări. Foto: YouTube

Unul dintre primele virale din istoria YouTube, clipul „Charlie Bit My Finger” („Charlie m-a mușcat de deget”) va fi retras de pe platformă, după ce a fost achiziționat de un cumpărător anonim pentru suma de 760.000 de dolari, scrie BBC.

Filmulețul care îi are în prim-plan pe cei doi frați, Harry și Charlie, surprinde momentul în care Charlie îl mușcă de deget pe fratele său mai mare, care începe să urle de durere.

Urcat pe YouTube în urmă cu 14 ani, clipul a devenit unul dintre primele virale de pe platformă și a adunat până în prezent peste 880 de milioane de vizualizări.

Deoarece reprezintă o mică parte din istoria Internetului, familia Davies-Carr l-a înregistrat ca pe un NFT (non-fungible token) și l-a scos la licitație la sfârșitul săptămânii trecute.

Prețul a crescut dramatic duminică seară iar lupta s-a dat între două conturi anonime, „3fmusic” și „mememaster”. Primul a și câștigat licitația, dar până la această oră nu a scos videoclipul de pe platformă. Noul proprietar a cumpărat și ocazia de a crea un conținut de urmărire cu Harry și Charlie, care au acum 17, respectiv 15 ani.

Clipul, urcat pe YouTube pentru că nu încăpea pe e-mail

Clipul devenit viral a fost urcat pe YouTube în 2007 de către tatăl celor doi copii care voia să trimită clipul nașilor aflați în America. Cum pe e-mail nu s-a putut, clipul a fost postat pe YouTube iar acum, 14 ani mai târziu, a adus o sumă impresionantă de bani familiei.

Părinții nu s-au gândit niciodată că filmulețul va deveni viral și nu au spus ce vor face cu banii obținuți din vânzarea lui.

Suma obținută arată că afacerea cu NFT-uri este în plină expansiune, mai ales pentru cei care dețin clipuri virale. Un NFT este un certificat care atestă că cineva deține un produs digital. Aceste produse pot fi vândute ca artă digitală, cu profituri pe măsură pentru cei care dețin clipuri, meme sau tweet-uri virale.

De exemplu, meme-ul „Disaster Girl Meme”, reprezentând imaginea unei fete care zâmbește diabolic având pe fundal un incendiu, a fost vândut recent ca un NFT pentru aproape jumătate de milion de dolari.

Editor : Ioana Coman

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri