Uraganul Grace s-a dezlănțuit în Mexic. A provocat inundații și alunecări de teren care au ucis opt oameni

Data publicării:
Copac pus la pământ de uraganul Grace
Grace a spart ferestre, a pus la pământ arbori, cabluri de înaltă tensiune și stâlpi și a lăsat în urma distrugeri mari în Tecolutla. Foto: Profimedia Images

Uraganul Grace a lovit cu putere zona de coastă a Mexicului, sâmbătă, aducând ploi torențiale care au provocat inundații severe și alunecări de teren care au dus la moartea a opt persoane, relatează Reuters. Inițial o furtună tropicală, Grace a devenit un uragan de categoria 3.

Cu rafale de vânt cu viteze de peste 200 de kilometri pe oră, Grace a lovit coasta mexicană în apropiere de stațiunea Tecolutla din Veracruz, în primele ore ale dimineții.

Guvernul local din Veracruz a anunțat că opt oameni au murit, șase dintre ei fiind membri ai aceleiași familii. Printre victime se numără și o tânără care a fost ucisă după ce casa i-a fost prinsă într-o alunecare de teren provocată de ploaia torențială.

O altă persoană a fost ucisă după ce acoperișul casei s-a prăbușit pe ea în Poza Rica, în nordul statului.

Citiți și: Mărturia unei românce aflate în mijlocul uraganului Grace, care a ajuns în Mexic: „Sper din suflet să nu fim în primejdie”

Televiziunile locale au difuzat imagini cu inundațiile severe în Xalapa. Grace a spart ferestre, a pus la pământ arbori, cabluri de înaltă tensiune și stâlpi și a lăsat în urma distrugeri mari în Tecolutla.

Uraganul a slăbit în intensitate după ce a pătruns în zona muntoasă a interiorului țării și a început să se disipeze în zona centrului țării.

Înainte de a lovi Mexicul, Grace a făcut ravagii și în Haiti, în zonele devastate anterior de un cutremur.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri