Valul doi în Coreea de Sud? Seulul închide din nou barurile și cluburile după ce epidemia s-a reaprins într-un district de noapte

Data publicării:
Party with mask protection in croud of people.
Foto: Getty Images

Toate barurile din Seul se vor închide din nou după o nouă creștere a cazurilor de infectare cu coronavirus cauzată, cel mai probabil, de cluburile de noapte din capitala sud-coreeană, relatează CNN.

În cadrul unei conferințe, sâmbătă, primarul Seulului, Won-soon Park, a spus că cluburile și barurile se vor închide din nou, imediat. Decizia vine după ce numărul de cazuri a crescut din nou într-un ritm accelerat. Noile cazuri ar avea legătură cu cluburile de noapte din Itaewon, un district faimos pentru viața de noapte a orașului.

Joi, un tânăr de 29 de ani in Seul, a fost testat pozitiv cu coronavirus. Bărbatul vizitase mai multe cluburi de noapte din district în noaptea de 1 mai și dimineața zilei de 2 mai, conform Centrului pentru prevenire bolilor coreean.

De atunci, alte 40 de persoane care au avut legătură cu tânărul au fost testate pozitiv. Dintre ele, 27 sunt din Seul.

Coreea de Sud a instituit noi reguli pentru depistarea unui nou val de infectări. La intrarea în barurile și cluburile de noapte, oamenii trebuie să își lase numărul de telefon și numele pentru a putea fi găsiți mai ușor, ulterior, și testați.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri