Vicepreședinta SUA, Kamala Harris, va merge la funeraliile lui Tyre Nichols, tânărul ucis în bătaie de polițiști

Data publicării:
Kamala Harris
Kamala Harris, vicepreședinta Statelor Unite. Foto: Profimedia Images

Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, va merge miercuri în oraşul Memphis pentru a asista la funeraliile lui Tyre Nichols, un tânăr afro-american bătut cu bestialitate de poliţişti, a anunţat marţi Casa Albă. Înregistrarea video a acestor violenţe a provocat un şoc în SUA.

Acest caz a făcut ca autorităţile să se teamă de o explozie socială comparabilă cu cea care a urmat morţii lui George Floyd, sub genunchiul unui poliţist alb, în 2020. Fratele acestuia va fi, de altfel, prezent la funeraliile de miercuri, potrivit firmei de avocatură care reprezintă familia lui Tyre Nichols, relatează Agerpres.

„Pe 1 februarie, vicepreşedinta va merge la Memphis, în Tennessee, pentru a asista la funeraliile lui Tyre Nichols”, a spus executivul american, potrivit AFP.

La rândul său, preşedintele Joe Biden plănuieşte să primească joi la Casa Albă membri ai grupului parlamentar reunind aleşi afro-americani pentru a „discuta despre legislaţia privind reforma poliţiei şi alte priorităţi comune”, a declarat o purtătoare de cuvânt, Olivia Dalton.

Pe 7 ianuarie, Tyre Nichols, în vârstă de 29 de ani, a fost arestat de poliţişti membri ai unei unităţi speciale din Memphis, în sudul Statelor Unite. Agenţii l-au acuzat de încălcarea codului rutier. Bătut crunt, Nichols a murit trei zile mai târziu în spital.

Poliţia din Memphis a anunțat sâmbătă că a destructurat unitatea celor cinci poliţişti acuzaţi că au provocat moartea lui Tyre Nichols.

Cei cinci poliţişti de culoare erau membri ai Memphis Scorpion Unit, care a luat fiinţă în noiembrie 2021 cu scopul de a reduce numărul de activităţi ilegale în cartierele sensibile prin desfăşurarea mai multor poliţişti acolo.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri