VIDEO. Copil tras în apă de un leu de mare

Data actualizării: Data publicării:
captura leu de mare fata

Momente terifiante pentru o familie de turiști în Canada. O fată a fost trasă în apă de un leu de mare chiar sub ochii părinților ei. Din fericire, un bărbat a reacționat rapid și a scos-o din apă, înainte de a fi rănită, relatează The Guardian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Copila se afla cu familia ei în portul Steveston Fisherman's Wharf din British Columbia, un cunoscut obiectiv turistic, când leul de mare s-a apropiat, aparent atras de faptul că turiștii aruncau firimituri de pâine în apă. 

La un moment dat, fata s-a așezat pe marginea podului pe care se afla, iar leul de mare a apucat-o de haină și a tras-o în apă. Incidentul a fost surprins de un student. 

„Leul de mare a atras atenția vizitatorilor, inclusiv a fetei. Ea și familia ei, presupun, au venit și au început să hrănească animalul cu firimituri. S-au speriat destul de tare. Familia ei era în stare de șoc”, a spus la CBC News Michael Fujiwara. 

Profesorul Andrew Trites, directorul departamentului de cercetare a mamiferelor de la Universitatea din British Columbia, a spus că nu a fost vina leului de mare. 

„Prima mea reacția când am văzut imaginile a fost cât de proști pot fi unii oameni să nu trateze animalele sălbatice cu respect. Era un leu de mare mascul. Sunt animale imense, nu sunt animale de circ. Nu sunt obișnuiți cu oamenii. Fata era cu spatele la leu și se pare că animalul i-a văzut rochia, a crezut că a mâncare și de aceea a tras-o în apă. Dar, desigur că nu era mâncare. Trebuie să păstrezi distanța în astfel de situații”, a explicat cercetătorul. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri