VIDEO. Donald Trump crede că Finlanda este membră NATO. Gafa președintelui american

Data actualizării: Data publicării:
trump getty
Foto: Guliver/GettyImages

Președintele american Donald Trump a luat micul dejun alături de președintele finlandez Sauli Niinisto, înaintea summitului cu Vladimir Putin, de la Helsinki. În timpul discuției cu Niinisto, Trump a părut să nu știe că Finlanda nu este membră NATO și i-a vorbit președintelui finlandez despre tacticile necesare pentru întărirea Alianței, scrie New York Times.

Donald Trump Delivers Commencement Address At U.S. Coast Guard Academy
Foto: Gulliver/Getty Images

„Mi-a plăcut că ne-am reunit în urmă cu câteva zile. NATO, cred, nu a fost niciodată mai puternică. A fost puțin greu la început, dar până la urmă a fost numai  iubire. Am apreciat sprijinul tău”, a spus Donald Trump.

„Nu este însă clar la ce sprijin se referă Donald Trump, în condițiile în care, deși președintele Niinisto a participat la reuniunea de la Bruxelles, Finlanda nu este membră NATO, așa că nu putea face lobby alături de președintele american pentru ca statele membre să își crească contribuțiile la bugetul Alianței”, observă Julie Hirschfeld Davis, de la New York Times.

În momentul în care jurnaliștii prezenți la eveniment l-au întrebat pe președintele american de ce a ales Finlanda pentru summitul cu președintele rus Vladimir Putin, Trump a continuat să vorbească despre Finlanda ca despre țară membră NATO: „Este o țară minunată. Am avut o întâlnire minunată zilele trecute, NATO e unită, toată lumea a acceptat să plătească mai mult. NATO este mai puternică decât oricând”, a răspuns președintele american.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri