VIDEO. „Și eu voi primi acea pedeapsă”. Cum comentează Dennis Rodman relația dintre Kim Jong-un și Donald Trump

Data actualizării: Data publicării:
dennis-rodman

 

Fostul star NBA Dennis Rodman, considerat unul dintre confidenții liderului de la Phenian, Kim Jong-un, spune că este pregătit să își sacrifice „chiar și viața” pentru ca dictatorul nord-coreean și Donald Trump să pună bazele unui dialog. 

Fostul baschetbalist al echipei Chicago Bulls a făcut această declarație, joi, în cadrul unei călătorii pe insula americană Guam, pe care a întreprins-o cu scopul diplomatic de a „uni” Coreea de Nord și Statele Unite.

La conferința de presă organizată cu această ocazie, Dennis Rodman a apărut purtând un tricou alb imprimat cu mesajul „PotCoin.com” și o imagine cu el însuși postat între Donald Trump și Kim Jong-un, sub care se poate distinge clar cuvântul „UNITE”.

În opinia lui Rodman, Kim Jong-un și Donald Trump se comportă ca niște copii „prinși într-o gâlceavă” în care fiecare caută să demonstreze „care este mai puternic”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Discuțiile dintre Dennis Rodman și liderul de la Phenian au gravitat mereu în jurul baschetului, fiind cunoscută pasiunea lui Kim Jong-un pentru acest sport. Totuși, spune Rodman, felul în care dictatorul nord-coreean vorbește despre baschet îi oferă asigurări că declarațiile sale belicoase nu ar trebui tratate chiar ca atare.

„Felul în care vorbește cu mine, nu vrea niciun război. Poate că așa pare la știri (...) Nu știu de ce i-ar putea trece măcar prin cap să bombardeze ceva. Vă spun eu, citiți-mi pe buze, nu vrea să o facă”, a declarat Dennis Rodman în conferința de presă, citat de Pacific News Center.

„Dacă se va întâmpla ceva, voi fi aici. Dacă voi veți primi o pedeapsă, și eu voi primi acea pedeapsă”, a adăugat Rodman.

În iulie, în urma tirurilor nord-coreene, când două rachete balistice intercontinentale (ICBM) au părut să aibă în raza lor de acţiune o bună parte a continentului american, Donald Trump a ameninţat cu „focul şi furia”. Phenianul a replicat promiţând să tragă patru rachete în apropiere de Insula Guam, din Pacific.  

„Eu am spus întotdeauna: pentru mine, el (Kim Jong-un – n.r.) e ca un copil mare. Vorbim mereu despre baschet, nimic despre politică, nimic despre Coreea de Nord, nimic despre SUA (...) Niciodată nu mi-a spus așa ceva (intenția de bombarda teritoriul Statelor Unite – n.r.)”, a mai afirmat Rodman.

Fostul star NBA a mai spus în fața presei că, până acum, Donald Trump nu l-a abordat ca să poarte o discuție despre Coreea de Nord, „dar eu sunt aici dacă va avea nevoie de mine”.

„Însă toți știm că Donald Trump are un mare ego. Nu va împărți scena cu nimeni. Îmi place Donald Trump, am fost prieteni ani și ani de zile”, a mai precizat Dennis Rodman.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri