VIDEO Zeci de șoareci vopsiți în culorile Palestinei au fost aruncați în restaurante McDonald's din Anglia, în semn de protest

Data publicării:
Zeci de șoareci vopsiți în culorile Palestinei au fost aruncați în restaurante McDonald's din Anglia
Zeci de șoareci vopsiți în culorile Palestinei au fost aruncați în restaurante McDonald's din Anglia. Foto: Twitter

Zeci de șoareci vii au fost eliberați în trei restaurante McDonald's din Anglia, ca formă de protest faţă de situația palestinienilor prinși în mijlocul războiului dintre Israel și gruparea teroristă Hamas, relatează The Guardian și Reuters.

Primul dintre cele trei incidente s-a petrecut luni, în Birmingham. Într-un videoclip viral pe rețelele sociale, se vede cum un bărbat care purta o bandană în culorile steagului palestinian scoate dintr-o mașină o cutie plină cu șoareci vopsiți în roşu, negru, verde şi alb, apoi dă drumul rozătoarelor într-un restaurant McDonald's.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bărbatul poate fi auzit strigând „Free Palestine” (Eliberaţi Palestina) în timp ce aruncă cutia cu șoareci pe jos, lângă clienți și angajați.

Alte videoclipuri postate pe reţelele sociale arată ceea ce par a fi alte două proteste similare, în alte locații din Marea Britanie ale faimosului fast-food.

„Facem investigații, după ce rozătoare vii au fost aruncate într-un restaurant de pe Watson Road, Nechells. Înţelegem situația pe care acest lucru a provocat-o şi nu este acceptabil în nicio circumstanţă. În prezent, acest fapt este tratat ca o infracţiune ce ţine de deranjarea ordinii publice şi avem linii active de anchetă pentru a identifica şi apoi aresta persoanele implicate”, a transmis Poliţia din West Midlands.

„Am luat cunoştinţă despre un incident petrecut seara trecută în restaurantul nostru din Star City, Birmingham", a indicat McDonald's UK într-o declaraţie. „Restaurantul a fost complet igienizat, iar partenerii noştri din domeniul combaterii dăunătorilor au fost chemaţi pentru a efectua o inspecţie completă", a precizat McDonald's UK, potrivit Reuters.

În urmă cu două săptămâni, McDonald's Israel a declarat că a oferit mii de mese gratuite personalului militar israelian, ceea ce a determinat francizele gigantului american din unele ţări musulmane precum Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania şi Turcia să se disocieze de franciza israeliană.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri