Vladimir Putin a testat un vaccin anti-COVID sub formă de spray nazal: „Nu am simțit nimic”

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin participă la o sedință.
Președintele rus Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat miercuri că a testat un vaccin anti-COVID sub formă de spray nazal, ca parte a unui proces de „reimunizare”. „Nu am simțit nimic”, a spus liderul de la Kremlin, care a încercat noua variantă de vaccin a doua zi după ce a făcut doza booster cu serul Sputnik.

Putin a dezvăluit miercuri într-o alocuţiune televizată că s-a vaccinat din nou împotriva COVID-19, la şase luni după ce a primit doza iniţială de vaccin Sputnik V, deoarece nivelul său de anticorpi a scăzut.

El a mai spus că a primit doza "booster" sub forma unei injecţii, urmată în ziua următoare de utilizarea unui spray nazal anti-COVID-19.

„Mi-au cerut să inspir adânc și să număr până la trei”, a declarat liderul de la Kremlin, mărturisind că nu a simțit nimic.

Sprayul nazal a fost dezvoltat de Institutul Gamaleya și se bazează pe formula vaccinului Sputnik V. Directorul institutului, Denis Logunov, a dezvăluit că cercetările inițiale au arătat că acest mod de administrare scade șansele de a fi infectat cu SARS-CoV-2 și „are cele mai puține efecte secundare, posibil”.

Tatiana Golikova, viceprim-ministru al Rusiei, a anunţat că Ministerul Sănătăţii din această ţară va înregistra miercuri un nou vaccin anti-COVID-19, Sputnik M, care se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani. Primele doze cu acest vaccin nou vor deveni disponibile spre sfârşitul lunii decembrie.

Rusia a dezvoltat foarte repede, anul trecut, vaccinul anti-COVID-19 Sputnik V, însă autorităţile de la Kremlin pun creşterea rapidă a numărului de infectări din perioada recentă pe seama ezitării ample a populaţiei de a se vaccina. Octombrie 2021 a fost luna în care s-au înregistrat cele mai multe decese în Rusia de la declanşarea pandemiei de COVID-19.

Mulţi dintre ruşi ezită să se vaccineze şi nu au încredere în asigurările date de autorităţile centrale în privinţa siguranţei acestor vaccinuri.

Citește și: Noua generație de vaccinuri anti-Covid va include spray-uri nazale sau pastile. OMS: 129 sunt în cercetare, unele în studiu clinic

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri