Volodimir Zelenski a demis un comandant militar de rang înalt care a condus trupele în Donbas

Data actualizării: Data publicării:
soldat ucrainean intr-un adapost camuflat in donbas
Forțele ucrainene se pregătesc să reziste unor noi atacuri în regiunea Donbas. Foto: Profimedia Images

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a demis duminică un comandant militar de rang înalt care a condus lupta contra rușilor în estul țării. Zelenski nu și-a motivat decizia, scrie Reuters.

Zelenski a anunțat prin decret demiterea lui Eduard Moskaliov din funcția de comandant al forțelor Ucrainei, care sunt angajate în bătălii în regiunea Donbas.

Zelenski l-a menționat pe Moskaliov în discursul de vineri, când a enumerat comandanții militari cu care a vorbit. Moskaliov ocupa această funcție din martie 2022, la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina.

Forțele ruse depun eforturi concertate pentru a ocupa cele două regiuni estice din Donbas, iar Zelenski a descris în ultimele săptămâni situația militară din est ca fiind dificilă și dramatică.

Unitățile pro-Moscova își concentrează eforturile asupra orașului Bahmut, declanșând atacuri repetate, în ciuda faptului cu suferit pierderi grele, conform  oficialilor ucraineni și occidentali.

Într-o postare pe Facebook, forțele armate ucrainene au transmis că trupele ruse au atacat duminică fără succes zona Bahmut.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri