Video Zelenski a urcat pe scenă, în fața a mii de oameni, la summitul de la Vilnius: „NATO va oferi Ucrainei securitate”

Data publicării:
zelenski pe scena la vilnius
Zelenski a urcat pe scenă, în fața a mii de oameni, la summitul NATO de la Vilnius, unde a susținut un discurs. FOTO: Profimedia Images

Zelenski a urcat pe scenă, în fața a mii de oameni, la summitul NATO de la Vilnius, unde a susținut un discurs. Președintele Ucrainei a declarat că „NATO va oferi Ucrainei securitate și Ucraina va face ca NATO să fie mai puternică”. La final, el a fost aplaudat și a fost intonat imnul național al țării, potrivit BBC.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, însoţit de prima-doamnă Olena Zelenska, şi de preşedintele gazdă, Gitanas Nausėda, a venit luni după-amiază în centrul capitalei lituaniene şi a rostit un discurs în faţa a mii de oameni, la scurt timp după ce şeful NATO, Jens Stoltenberg, anunţase că aliaţii au decis ca Ucraina să adere la NATO de îndată ce condiţiile o vor permite, sărind peste etapa birocratică a parcurgerii unui Plan de acţiuni în vederea aderării (MAP).

„Suntem împreună pentru a ne apăra libertatea”, a proclamat Volodimir Zelenski din Piaţa Lukiskiu din Vilnius.

El a spus că crede într-o „NATO care nu ezită, nu pierde timpul şi nu se uită înapoi la un agresor”.

La finalul discursului a fost intonat imnul național al Ucrainei.

De asemenea, oamenii prezenți au scandat „Glorie Ucrainei!”. Ei au fluturat și steagul Ucrainei, în timpul intonării imnului.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri