Zelenski anunță că înaintarea Rusiei în estul Ucrainei „a fost oprită”

Data publicării:
Volodimir Zelenski, înconjurat de militari ai armatei ucrainene într-un buncăr în zona Avdiivka, un militar îi arată ceva pe hartă
Zelenski, înconjurat de militari ai armatei ucrainene într-un buncăr în zona Avdiivka, decembrie 2023. Foto: Profimedia Images

„Înaintarea Rusiei a fost oprită”, iar situaţia este „mai bună” pe front, a anunţat luni preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, contrazicând astfel numeroase evaluări recente ale campaniei militare ruse în Ucraina şi recunoscând că armata ucraineană a întâmpinat dificultăţi din cauza „lipsei livrării de muniţii”, relatează AFP, preluată de news.ro.

„Pot să vă dau informaţii proaspete. Situaţia este mai bună decât în ultimele trei luni”, a dat el asigurări într-un inteviu acordat postului francez BFMTV şi cotidianului Le Monde.

„Azi (luni),comandamentul nostru nostru, militarii noşti au oprit-o”, a spus Zelenski referitor la înaintarea trupelor ruse din estul Ucrainei.

„Ruşii nu mai înaintează. Ei au pierdut un număr mare dintre forţele lor în viaţă”, a dat asigurări şeful statului ucrainean.

De asemenea, u fost construite sau sunt în curs de construcţie linii defensive pe „mai bine de 1.000 de kilometri” pe frontul din Ucraina, a anunţat preşedintele ucrainean.

„Trebuie să ştiţi că vorbim despre fortificaţii, este vorba despre un proces constant. Nu vorbim despre kilometri sau despre sute de kilometri, ci despre peste 1.000 de kilometri de construcţii. Este vorba, prin urmare, de o sarcină foarte complexă”, a spus Zelenski. Acesta a precizat că sunt „trei linii de apărare” deja construite împotriva forţelor ruseşti, în estul, sudul şi nordul Ucrainei.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri