Zelenski: Pentru ruși, foametea este o armă. O armă împotriva noastră, oamenii de rând, pentru a ne domina

Data publicării:
zelenski in birou
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Rusia folosește foameteaa ca pe „o armă” în Ucraina, a spus miercuri președintele ucrainean Volodimir Zelenski în fața parlamentarilor irlandezi, potrivit CNN.

El a spus că forțele ruse au țintit echipamentele și terenurile agricole și au blocat împiedicat produsele agricole pregătite pentr export să părăsească porturile ucrainene.

De ce fac asta? Pentru că pentru ei foametea este o armă. O armă împotriva noastră, oamenii de rând, pentru a ne domina”, a spus el.

„Ucraina este una dintre principalele țări furnizoare de alimente din lume... Nu este vorba doar de deficit și de amenințarea foametei pentru zeci de țări, pentru Asia și Africa. Dar e chiar mai mult, pentru că va fi o penurie de alimente și prețurile vor crește”, a spus președintele ucrainean.

Zelenski a dat exemplu orașului asediat Mariupol, care este cel mai grav afectat, iar situația locuitorilor este dramatică.

Au blocat accesul pe teren, pe mare. Blochează ajutoarele umanitare. Nu lasă să treacă nimic, nici apă, nici medicamente. În timp ce ningea, oamenii topeau zăpada ca să bea apă. Acum nici măcar asta nu mai au”, a continuat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri