O fetiță de 2 ani a fost găsită moartă în casă, într-o localitate din Harghita. Pe corpul copilei erau mai multe urme de lovituri

Data actualizării: Data publicării:
ancheta politie crima
Anchetă a poliției. Foto: captură Digi24

Este anchetă după ce o fetiță de doar 2 ani a fost găsită moartă în casă, într-o localitate din Harghita. Copila a fost descoperită cu mai multe urme de lovituri pe corp. Părinții spun că, în ultima vreme, fetița ar fi căzut de mai multe ori.

Potrivit unui comunicat al IPJ, poliţiştii au fost sesizaţi de echipajul ambulanţei care a constatat decesul.

"Din primele cercetări a rezultat faptul că părinţii minorei, îngrijoraţi de faptul că aceasta nu se mai trezeşte, au contactat Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita - Punctul de lucru Plăieşii de Jos pentru solicitarea de asistenţă medicală de urgenţă. Personalul echipajului de ambulanţă deplasat la faţa locului a constatat decesul minorei, după care a sesizat Poliţia cu privire la aspectele constatate. La faţa locului s-a deplasat o echipă complexă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, care, sub coordonarea procurorului de caz, efectuează cercetări în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc decesul minorei", se arată în comunicatul IPJ Harghita.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, Peter Szilard, a declarat, pentru Agerpres că, potrivit apelului primit, fetiţa ar fi fost inconştientă, dar aceasta a fost găsită decedată.

"A venit solicitare că este o fetiţă de 2 ani şi 3 luni care este inconştientă. Când a ajuns la faţa locului, ambulanţa a constatat că este acolo o fetiţă de 2 ani şi trei luni, dar deja era decedată. S-a încercat resuscitarea, dar fără efect. (...) Maică-sa a spus că înainte de masă a pus-o să doarmă şi după un anumit timp, când a vrut să o trezească, a observat că, de fapt, nu se trezeşte şi deja rigiditatea cadaverică era instalată", a declarat Peter Szilard.

Acesta a precizat că fata avea vânătăi la nivelul coapsei şi feţei, iar mama a explicat că, în ultima vreme, a căzut de mai multe ori.

"La autopsie va reieşi ce a produs decesul fetiţei. Deocamdată asta vedem, a fost solicitată ambulanţa, dar nu era inconştientă, ci era decedată", a conchis şeful SJU Harghita.

La rândul său, primarul comunei Plăieşii de Jos, András Zoltán, a precizat că fetiţa era deja moartă de 2-3 ore atunci când a ajuns echipajul de Ambulanţă, iar mama fetei a spus că aceasta s-a născut cu probleme cardiace, dar care nu erau cunoscute de medicul de familie.

"Este vorba de o fetiţă de 2 ani şi trei luni, de etnie romă, care a fost găsită moartă de către echipajul ambulanţei locale. Ambulanţa (punctul de lucru Plăieşii de Jos - n.r.) a fost anunţată de Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi dânşii, când au ajuns la faţa locului, fetiţa era deja moartă şi se pare că nu atunci a murit, ci în urmă cu 2-3 ore. (...) Conform spuselor mamei, cam la amiază a culcat-o şi nu s-a trezit. Tot conform spuselor mamei, când s-a născut fetiţa, la Braşov, atunci avea o problemă la inimă, aşa s-a născut. Am întrebat asistenta medicală de la cabinetul medical şi a zis că nu au fost acolo de mult, nu ştiau de caz, deci medicul de familie nu ştia de caz" a mai spus András Zoltán.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri