Frig în școlile din Botoșani, de teama facturilor. Inspectoratul Școlar le cere directorilor să încălzească clasele: "Nu e normal!"

Data publicării:
eleva in banca cu pumnii inclestati de frig
Părinții și profesorii s-au plâns la ISJ Botoșani de frigul din clase. Foto: captură video Digi24

De teama facturilor uriașe la utilități, multe școli au redus, încă de la începutul sezonului rece, temperatura în sălile de clasă. În municipiul Botoșani, de exemplu, mai mulți părinți și dascăli s-au plâns de frigul din școli direct la Inspectoratul Școlar Județean. "Am primit sesizări că sunt școli cu temperaturi de 16-17 grade Celsius. Nu e normal ca elevii să stea în clase cu hainele cu care vin de afară!" a declarat șeful IȘJ Botoșani, Bogdan Suruciuc, citat de botosaninews.ro.

Odată cu reluarea cursurilor pentru elevi, după vacanța de iarnă, facturile școlilor vor exploda din nou. Este și motivul pentru care, în unele instituții de învățământ, căldura va fi pornită, din nou, cu rația. 

Așa s-a întâmplă și în Botoșani, unde încă de la începutul sezonului rece, în unele instituții de învățământ, elevii erau nevoiți să stea cu gecile pe ei la ore. Mai mulți părinți și dascăli au făcut plângeri la Inspectoratul Școlar Județean, care le cere acum directorilor să încălzească sălile de clase.

"Am transmis directorilor să asigure agentul termic cu temperaturi corespunzătoare pentru copii, iar asta după ce mai mulți părinți și colegi mi-au sesizat că în municipiu sunt școli cu temperaturi de 16-17 grade Celsius. Consider că nu este normal ca elevii să stea în clase cu hainele cu care vin de afară!", a declarat IȘJ Botoșani, Bogdan Suruciuc pentru sursa citată. 

De luni, 9 ianuarie 2023, elevii se întorc în bănci. Potrivit prognozei meteo, în Botoșani temperaturile nu vor depăși, săptămâna viitoare, 7 grade Celsius. 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri