Meteorologii anunță risc de viituri în opt bazine hidrografice, până marţi la prânz

Data publicării:
Podul de cale ferata din apropierea localitatii Budila distrus in urma ploilor torentiale de raul Tarlung, in judetul Brasov, sambata, 30 iunie 2018.
15 judeţe din ţară sub incidenţa codului galben de viituri. Foto: Liviu Florin Albei/Inquam Photos

Mai multe sectoare de râuri din opt bazine hidrografice vor intra luni dimineaţa sub cod galben de inundaţii, avertizarea fiind în vigoare până marţi la prânz, a anunţat, duminică, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, informează Agerpres.

"Începând de luni, 27 martie, ora 10:00, se va institui Codul Galben pentru unele sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Bega, Timiş şi Bistriţa (afluent al râului Siret). Acesta este valabil până marţi, 28 martie, la ora 12:00", au precizat specialiştii de la Centrul Naţional de Prognoze Hidrologice.

Fenomene hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare luni, între orele 14:00 şi 24:00, pe unele râuri mici din judeţul Bistriţa-Năsăud.

În acest context, se pot depăşi cotele de atenţie, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.

De asemenea, există riscul producerii de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate.

Deoarece există riscul creşterii rapide a nivelului apei, hidrologii recomandă vigilenţă sporită în cazul desfăşurării unor activităţi expuse la inundaţii.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri