Opt tone de materiale pirotehnice au fost confiscate în Suceava. Peste 1.500 de kilograme erau din categoria articolelor de mare risc

Data publicării:
Petarde
Multe dintre materialele pirotehnice confiscate nu pot fi folosite, legal, decât de profesionişti. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Polițiștii din Suceava au confiscat peste opt tone de materiale pirotehnice, unele de mare risc, în urma mai multor percheziții care au vizat o firmă, două persoane fiind reținute și ulterior plasate sub control judiciar, în acest caz, informează Agerpres.

Inițial, poliţiştii au identificat pe o stradă din Suceava un autotren prevăzut cu remorcă, în interiorul acestuia au fost identificate mai multe articole pirotehnice. Vehiculul aparținea unei societăţi comerciale administrată de un bărbat în vârstă de 47 ani.

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că administratorul societății nu avea dreptul de a comercializa materiale pirotehnice. Au urmat o serie de percheziții, în urma cărora, au fost găsite, în mai multe spații, peste opt tone de materiale pirotehnice.

Printre acestea se găseau și 1.536 de kilograme de articole pirotehnice din categoria F4.

Potrivit legii, acestea nu pot fi folosite decât de pirotehnicieni, întrucât sunt de mare risc, iar nivelul de zgomot pe care îl produc "este dăunător sănătăţii umane".

Două persoane au fost reţinute în acest caz şi apoi plasate sub control judiciar. Acestea sunt cercetate pentru operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept şi contrabandă calificată.

Cantitatea totală de articole pirotehnice, respectiv 8.268 kg, a fost indisponibilizată, urmând a fi supusă unei constatări criminalistice.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri