Platoul de filmare pentru faimosul serial „Peaky Blinders” se transformă în centru de vaccinare

Data publicării:
O stradă din incinsta Black Country Living Museum
Black Country Living Museum. Foto: Profimedia Images

Black Country Living Museum, care este și platoul de filmare pentru „Peaky Blinders”, unul dintre cele mai cunoscute seriale, va deveni de luni primul centru de vaccinare din orașul Dudley din Marea Britanie, scrie BBC.

Muzeul este una dintre atracțiile turistice ale orașului însă este închis publicului pe perioada carantinei generale.

Astfel, pentru a ajuta la imunizarea populației, Black Country Living Museum se va transforma începând de luni în primul centru de vaccinare al orașului Dudley.

„Faptul că avem la dispoziție Black Country Living Museum drept centru de vaccinare va crește foarte mult numărul de doze și viteza cu care le putem administra. Va ajuta ca oamenii să fie în siguranță față de acest virus mortal”, a declarat Nicholas Barlow, membru al Consiliului din Dudley pentru sănătate.

Având în vedere că a fost intensificată campania de vaccinare în întregul Regat, spaţiile pentru această procedură sunt dintre cele mai diverse. Catedrale, moschei, muzee şi reprezentanţe auto au fost transformate în centre de vaccinare.

Vineri, o moschee din Birmingham a devenit prima din Marea Britanie care s-a deschis ca centru de vaccinare. Este aşteptat ca aici să fie imunizaţi până la 500 de oameni pe zi. De asemenea, alte două catedrale din Blackburn şi Salisbury se numără printre lăcaşurile de cult care s-au deschis ca centre de imunizare săptămâna trecută.

Totodată, Winter Gardens din Blackpool dar și o reprezentanţă de motociclete din Crewe se vor transforma de săptămâna viitoare în centre de imunizare.

Până în prezent, peste 5,5 milioane de oameni au fost vaccinați împotriva Covid-19 în Marea Britanie, în perioada 8 decembrie şi 22 ianuarie, potrivit datelor National Health System.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri