Poluare masivă în Capitală. Calitatea aerului este afectată mai mult în ultima perioadă. Garda de Mediu, control la Primăria București

Data actualizării: Data publicării:
smog si poluare a aerului in bucuresti
Sunt valori ridicate ale particulelor în suspensie PM 10 și PM 2,5, care sunt foarte periculoase pentru sănătate. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Poluare masivă în Capitală. Senzorii din rețele de monitorizare a calității aerului au înregistrat din nou valori ridicate. Garda Naţională de Mediu a anunțat că a demarat un control la Primăria Bucureşti.

Cezara Scutari, jurnalist Digi24: Din nou este o poluare a aerului masivă în București. Sunt valori ridicate ale particulelor în suspensie PM 10 și PM 2,5, care sunt foarte periculoase pentru sănătate.

În acest context, având în vedere că de mai multe zile s-au repetat valori ridicate, a început un control amplu la Primăria Capitalei din partea Gărzii Naționale de Mediu. Instituția face mai multe verificări în ceea ce privește modul în care au reacționat responsabilii din Agenția pentru Protecția Mediului și cei din Primărie la depășirile indicatorilor, planul și calendarul măsurilor pentru îmbunătățirea calității mediului și vieții bucureștenilor dar și ce demersuri s-au făcut în ceea ce privește planul pentru calitatea aerului, care este elaborat PMB, astfel încât să nu riște alte infringementuri din partea UE.

În același timp, cei de la Garda de Mediu aduc în atenție faptul că în mare parte poluarea vine din trafic, în măsură de 58%, de asemenea în proporție mare de la încălzirea rezidențială și emisiile industriale. Acest control va stabili care sunt măsurile luate în ultima perioadă de Primăria Capitalei, care este principala responsabilă pentru calitatea aerului din Capitală și dacă observă că nu au fost luate toate măsurile necesare, vor fi sancțiuni pentru Primărie. De asemenea, există și foarte multe responsabilități pe care și le-a luat PMB în fața UE și Ministerului de Externe - acest plan de calitate a aerului, care este asumat de mai mulți ani, fără, se pare, efecte până acum.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri