Primarul Craiovei, după incendiul violent: „11 oameni sunt în grija noastră. Locuinţele lor sunt distruse complet”

Data publicării:
incendiu craiova
Primarul Craiovei, după incendiul violent: „11 oameni sunt în grija noastră. Locuinţele lor sunt distruse complet”

Primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, vineri, că 11 persoane afectate de incendiul produs la blocul de locuinţe din cartierul Craioviţa Nouă au solicitat cazare şi masă de la primărie iar în perioada următoare municipalitatea aşteaptă cereri de ajutor financiar, care va fi stabilit de Consiliul Local după evaluarea pagubelor.

Potrivit primarului Craiovei, şi AJPIS poate acorda ajutoare persoanelor care au rămas fără locuinţe din Fondul de Rezervă al Guvernului în sumă de maximum 7.000 de lei.

"11 persoane (dintre cele afectate de incendiu, n.red.) sunt în grija noastră. Acestea au solicitat din partea primăriei masă şi cazare. Dintre acestea, două persoane au nevoie şi de îngrijiri medicale, pentru că au vârstă înaintată. Sunt cazaţi fie la Căminul de Bătrâni, fie la Centrul Respiro, în ambele locaţii fiind condiţii foarte bune. De asemenea, în această perioadă aşteptăm cereri de ajutor de la primărie şi AJPIS, care poate da maxim 7.000 lei din fondul de rezervă al Guvernului, iar în cazul primăriei urmează să se stabilească în cadrul CL, dar după ce vor fi evaluate pagubele", a explicat Olguţa Vasilescu, citată de Agerpres.

Aceasta a precizat că locuinţele afectate de incendiu au fost complet distruse, iar evenimentul ar fi putut fi prevenit, pentru că focul a izbucnit de la o candelă aprinsă.

"Locuinţele acelor oameni sunt distruse complet, nu s-au mai ales cu nimic. Am văzut şi eu proporţiile dezastrului, mi se pare incredibil. Aceste construcţii au fost autorizate din anul 2008, deci din punct de vedere al legalităţii nu era nicio problemă, dar înţeleg din primele estimări de la pompieri că de fapt acolo este vorba de o candelă de la care a luat foc, deci ceva care putea fi prevenit de către proprietar, nu de către autorităţi", a spus primarul Craiovei.

În ceea ce priveşte hidranţii, Olguţa Vasilescu a afirmat că aceştia nu doar că funcţionau la capacitate maximă, ci aveau o presiune de trei ori mai mare decât cea maximă prevăzută, pentru că sunt racordaţi direct la conducta de alimentare cu apă a oraşului, "deci nu aveau cum să nu funcţioneze sau să fie probleme legate de presiune".

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri