„Am impresia că e bântuit”. ChatGPT a luat-o razna timp de câteva ore. Le-a scris utilizatorilor fraze bizare și fără sens

Data publicării:
barbat care foloseste chatgpt
Numeroşi utilizatori au postat online capturi de ecran cu răspunsuri bizare ale ChatGPT. FOTO: Shutterstock

ChatGPT a luat-o razna timp de mai multe ore şi le-a răspuns utilizatorilor prin fraze fără sens. Ulterior, OpenAI a anunţat că ChatGPT funcţiona din nou „normal”, relatează AFP, citată de News.ro.

OpenAI a anunţat marţi, la San Francisco, unde are sediul, că „anchetează semnalări ale unor răspunsuri neaşteptate din partea ChatGPT” și a anunţat câteva ore mai târziu că a „identificat problema” şi că „va fi rezolvată”.

Numeroşi utilizatori au postat online capturi de ecran cu răspunsuri bizare ale ChatGPT.

Această tehnologie de vârf permite producerea a tot felul de conţinuturi, precum text, sunete, video, de o calitate uluitoare la o simplă cerere.

Pe forumuri ale unor dezvoltatori care folosesc instrumente OpenAI, un utilizator a explicat că ChatGPT are „un comportament ciudat”.

„Generează cuvinte total inexistente, omite cuvinte şi folosește propoziții care nu sunt inteligibile. Poate credeți că eu i le-am cerut, însă nu e aşa. Am impresia că GPT-ul meu este bântuit”, scria el.

OpenAI nu a făcut precizări deepre natura incidentului, dar a subliniat că AI nu are conştiinţă şi nici nu înţelege ceea ce „spune”.

Un specialist în AI spune că acest incident ar trebui să fie un „semnal de alarmă”.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri