Dieselgate | Un oficial VW, condamnat la închisoare în Coreea de Sud

Data actualizării: Data publicării:
vw

Un director al diviziei Volkswagen din Coreea de Sud fost condamnat vineri la 1 an şi 6 luni de închisoare pentru falsificarea de documente referitoare la testele de emisii şi nivelul de zgomot al vehiculelor importate, pentru obţinerea certificării acestora pe piaţă, transmite Reuters.

vw

Anul trecut, autorităţiile coreene au suspendat vânzările de automobile Volkswagen, în cadrul scandalului manipulării testelor de poluare ale vehiculelor diesel.

„Volkswagen şi-a subminat credibilitatea ca brand mondial, din cauza acestui delict care a provocat daune sociale şi economice grave”, se arată într-un comunicat al tribunalului districtual din Seul.

În comunicat nu este menţionat decât prenumele directorului VW care a fost condamnat, Yun, el fiind condamnat pentru fabricarea de documente, obstrucţionarea activităţilor şi încălcarea legii mediului.

În luna august, Ministerul Mediului din Coreea de Sud a suspendat vânzarea a 80 de modele ale Volkswagen, Audi şi Bentley şi a amendat divizia locală a VW cu 17,8 miliarde de woni (14,91 milioane dolari) pentru că a falsificat documente referitoare la testele privind emisiile şi nivelul de zgomot.

Coreea de Sud a adoptat o poziţie deosebit de dură împotriva producătorului auto german, intentând acuzaţii penale împotriva unor directori, între care Johannes Thammer, director general al Audi Volkswagen Korea.

Birourile VW au fost percheziţionate, iar compania a mai fost amendată cu alte 37,3 miliarde de woni (31,87 milioane dolari) pentru publicitate falsă.

Procuratura din Seul încă investighează cazul.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri