Permisul de conducere categoria B va fi valabil şi pentru motociclete, cu anumite condiţii. Cine va avea voie să conducă pe două roți

Data publicării:
motociclist cu casca si ochelari de soare zambind pe scuter
Posesorii de permis auto categoria B vor putea conduce și anumite modele de motociclete. Foto: Profimedia

Camera Deputaţilor a adoptat marți un proiect de lege care prevede că permisul de conducere categoria B este valabil şi în cazul anumitor tipuri de motociclete, dacă deţinătorul permisului are vârsta de 24 de ani împliniţi şi permisul eliberat pentru categoria B a fost obţinut cu cel puţin trei ani în urmă. Legea merge la promulgare.

„Permisele de conducere eliberate pentru categoria B sunt valabile şi pentru motocicletele cu transmisie automată cu cilindree maximă de 125 cm3, cu puterea maximă de 11 kW şi cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, categoria A1. Deţinătorii permiselor trebuie să aibă vârsta minimă de 24 de ani împliniţi, permisul pentru categoria B obţinut de minimum trei ani şi să facă dovada absolvirii a 10 ore de pregătire practică în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de autovehicule”, prevede proiectul de lege reexaminat, și adoptat marţi de Camera Deputaţilor.

Adeverinţa obţinută se înscrie în Registrul naţional al cursanţilor gestionat de către Autoritatea Rutieră Română, iar informaţia deţinerii acesteia se transmite pe cale electronică Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculări în vederea introducerii menţiunilor corespunzătoare în Registrul naţional de evidenţă a permiselor de conducere şi a vehiculelor înmatriculate, stipulează actul normativ consultat de Agerpres.

Deputaţii au adoptat astfel legea pentru completarea art. 24 indice 1 alin. (2) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, reexaminată la cererea preşedintelui României. Camera Deputaţilor este for decizional.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri