Sari la conținut

Soluția lui Elon Musk contra ambuteiajelor

Miliardarul Elon Musk intenționează să construiască cel puțin un tunel rutier ca soluție contra ambuteiajelor de care se declară exasperat, informează Agerpres.

Telsa CEO Elon Musk Unveils New Vehicle

Elon Musk / FOTO: Gulliver / Getty Images

Elon Musk anunțase, în decembrie, că plănuiește să cumpere o „mașină plictisitoare” de săpat tuneluri pentru a rezolva problema circulației din Los Angeles, care îi dă mari dureri de cap. El a promis atunci că va numi proiectul ''The Boring Company'' (Compania plictisitoare), potrivit CNN. 
Miercuri, Musk a anunțat „progrese interesante” legate de tunel. Începem săpăturile în circa o lună”, a scris omul de afaceri pe Twitter.

Potrivit CNBC, tunelul ar face legătura între biroul lui Musk de la SpaceX și aeroportul din Los Angeles.

Miliardarul a declarat în urmă cu un an, la un eveniment Hyperloop — concept lansat de el în anul 2013 pentru transportarea pasagerilor cu viteză foarte mare în capsule ce se deplasează printr-un tub de joasă presiune — că tunelurile sunt o modalitate prin care poate fi rezolvată problema ambuteiajelor în orașe.

„Este o idee foarte simplă și evidentă. Poți avea tuneluri la mai multe nivele. Poți avea chiar 30 de nivele de tuneluri și să rezolvi complet problema ambuteiajului”, spunea pe atunci Musk.

La începutul acestui an, Amazon (AMZN, Tech30) a primi patentul pentru un sistem de livrare a coletelor prin tuneluri, mai arată CNN.

Pe aceeași temă