Tesla a depășit Toyota și a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume

Data publicării:
mașini Tesla
Foto cu caracter ilustrativ: GettyImages

Tesla, constructorul fondat de Elon Musk, a devenit la începutul lunii iulie cea mai valoroasă companie auto din lume, depășind Toyota, informează CNN.

Acțiunile Tesla au urcat la 1.120 de dolari per bucată, ducând valoarea companiei la 210 miliarde de dolari. În același timp, Toyota a înregistrat o scădere ușoară, iar valoarea companiei a atins 200 de miliarde de dolari.

Valoarea acțiunilor este urcată și de speranța că Tesla - care oferă doar patru modele pe un număr limitat de piețe, comparativ cu alți constructori cu zeci de modele în gamă - va anunța în curând al patru trimestru profitabil consecutiv, devenind astfel eligibilă pentru indicele bursier S&P 500. O astfel de performanță va atrage fonduri din partea investitorilor pentru constructorul din California.

Tesla a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume, dar a depășit și majoritatea companiilor din indicele bursier S&P 500 (compus din 500 de companii publice mari, majoritatea americane). În prezent, există doar 19 companii în indicele S&P 500 mai valoroase decât Tesla, deși compania lui Musk nu este considerată încă suficient de profitabilă pentru a face parte din indice.

Constructorul de mașini electrice Tesla valorează acum mai mult decât Coca-Cola, Disney, PayPal sau Exxon Mobil.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri