VIDEO. Cum arată „gigafabrica” unde Tesla vrea să revoluționeze industria automobilelor 

Data publicării:
gigafabrica-1

Foto: tesla.com

Compania a importat până acum baterii din Asia, dar pentru a împlini ambiția directorului Tesla de a produce 500.000 de mașini electrice pe an, Tesla trebuie să construiască bateriile în SUA. Altfel, este imposibil să facă față cererii, întrucât compania are nevoie de mai multe baterii până în 2020 decât au fost realizate în toată lumea în tot anul 2013, relatează wired.com.

Când va fi finalizată, Gigafabrica va avea 5,8 milioane de metri pătrați. De asemenea, Elon Musk a promis că va fi o construcție frumoasă.

Referitor la numele de „Gigafabrică”, Elon Musk a explicat că a fost inspirat de capacitatea mare de producție pe care o va avea această fabrică. 

Construcția a început în iunie 2014 și, potrivit lui Elon Musk, producția bateriilor va începe anul viitor. Planul lui Musk este cel puțin optimist, având în vedere că doar 14% din fabrică este gata. Totuși, 1.000 de persoane lucrează zilnic pentru a termina construcția la timp.

Imaginați-vă acum că fabrica este funcțională. Pereții vor fi protejați, pe interior, în caz de seism. Inginerii vor lucra în birouri nu foarte departe de linia de producție, pentru a fi mereu cu ochii pe mașinăria care va construi bateriile Tesla.

Mai mult, roboții vor face aproape toată treaba din fabrică. Însă cum nu totul poate fi mecanizat, fabrica va angaja 6.500 de oameni.

Finalizarea construcției fabricii este imperativă, scrie wired.com. Tesla plănuiește să construiască modelul 3 Sedan în 2018 și vrea să producă 500.000 de automobile într-un an. Singurul mod în care acest plan poate avea succes este dacă Tesla crește considerabil producția de baterii și în același timp își reduce cheltuielile.

Cererea globală de baterii bazate pe litiu-ion, care se folosesc inclusiv pentru telefoanele mobile cât și pentru automobile, va crește pe măsură ce producătorii de automobile vor construi mai multe mașini hibrid și electrice.

Gigafabrica, realizată de Tesla alături de Panasonic și alți parteneri, aduce toate elementele necesare pentru a construi bateriile sub un singur acoperiș. Tesla Motors va controla fiecare aspect al pdocuției de baterii, de la celulele individuale până la asamblarea bateriei finale care va porni Modelul S.

Foto: Modelul S Tesla/ tesla.com

Deoarece nu îi stă în caracter lui Elon Musk să se limiteze la proiecte locale, directorul Tesla spune că este posibil să construiască gigafabrici oriunde are nevoie de baterii, inclusiv în Europa, China și India. Mai mult, în Nevada, Tesla a cumpărat un teren de 7.547 de metri pătrați chiar lângă locul în care se construiește Gigafabrica, pentru eventualitatea în care are nevoie de mai mult spațiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri