Compania Huawei e acuzată că a construit fabrici secrete de microcipuri ca să evite sancțiunile SUA

Data publicării:
logo-ul huawei pe o clădire din bucurești
Departamentul de comerț din SUA a adăugat Huawei pe lista sa de control al exporturilor în 2019 din cauza problemelor de securitate. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Gigantul tech Huawei a fost acuzat că a construit fabrici secrete de microcipuri pentru a evita sancțiunile SUA. O asociație americană a producătorilor de semiconductori susține că firma chineză de tehnologie a achiziționat cel puțin două fabrici și construiește alte trei, informează The Guardian.

Huawei a fost acuzată de o asociație de top a producătorilor de semiconductori că a construit o rețea secretă de unități care fabrică cipurilor, în toată China, pentru a ajuta compania de tehnologie să ocolească sancțiunile SUA, potrivit unui raport.

Firma chineză de tehnologie a intrat în producția de cipuri anul trecut și a primit o finanțare de stat estimată la 30 de miliarde de dolari de la guvern, a declarat Asociația Industriei Semiconductorilor cu sediul la Washington într-un articol publicat de Bloomberg, adăugând că Huawei a achiziționat cel puțin două fabrici existente și construiește alte trei.

Departamentul de comerț din SUA a adăugat Huawei pe lista sa de control al exporturilor în 2019 din cauza problemelor de securitate. Compania neagă că ar fi un risc de securitate.

Dacă Huawei construiește chipuri sub numele altor companii, așa cum pretinde Asociația Industriei Semiconductorilor, atunci ar putea fi în măsură să se sustragă de la restricțiile guvernului SUA de a cumpăra indirect echipamente americane de fabricare a cipurilor, potrivit Bloomberg.

Asociația Industriei Semiconductorilor și Huawei nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Huawei a fost inclusă pe o listă comercială din SUA, care restricționează majoritatea furnizorilor să livreze mărfuri și tehnologie către companie, cu excepția cazului în care li s-au acordat licențe.

Oficialii au continuat să înăsprească controalele pentru a opri Huawei de la a cumpăra sau proiecta cipurile semiconductoare care alimentează majoritatea produselor sale.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri