Foto Schelete vechi de 10.000 de ani, descoperite într-o peşteră din Malaezia

Data actualizării: Data publicării:
schelete vechi
Schelete vechi de circa 10.000 de ani, descoperite într-o peşteră din nordul Malaeziei. Foto: Perlis Communications Department

Arheologii din Malaezia au descoperit schelete care ar avea o vechime de aproximativ 10.000 de ani, într-o peşteră din apropierea graniţei cu Thailanda. Sunt "dovezi ale unei societăţi preistorice în această regiune", susțin oamenii de știință.

Descoperirile au fost făcute în statul Perlis din nordul Malaeziei de către arheologi ai Departamentului Patrimoniului și reprezintă "dovezi ale unei societăţi preistorice" în această regiune.

Pe zidurile peşterii au fost găsite desene înfăţişând animale, descrise drept "picturi antice".

schelete
Foto: Perlis Communications Department/

În zonă există mai multe peşteri care au fost "folosite ca aşezări şi cimitire de către comunităţile paleolitice şi neolitice", conform Departamentului Patrimoniului, care a menţionat descoperiri anterioare ale unor "artefacte precum unelte de piatră şi ceramică".

Anul trecut, arheologii din cadrul aceluiaşi departament au descoperit topoare cu o vechime de 17.000 de ani într-o peşteră din apropierea Kedah, o altă regiune care se învecinează cu Thailanda,scrie dpa, citată de Agerpres. Perlis, cel mai mic dintre cele 13 state din Malaezia, este o destinaţie populară pentru alpinişti şi exploratori datorită peşterilor şi dealurilor sale de calcar.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri