Galerie Foto Un „ou auriu” misterios a fost găsit pe fundul oceanului și nimeni nu știe ce este. „E ca începutul unui film horror”

Data publicării:
Obiectul auriu misterios descoperit pe fundul oceanului
Obiectul misterios a fost găsit pe fundul oceanului în Golful Alaska. Foto: Profimedia Images

Spațiul nu este singura ultimă frontieră. Mai avem multe de descoperit despre fundul oceanelor și despre creaturile care trăiesc acolo. O expediție oceanică a Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice (NOAA) din SUA a descoperit un obiect auriu misterios pe fundul oceanului din Golful Alaska la finalul lunii august pe care cercetătorii nu l-au putut identifica, scrie Forbes.

NOAA a descris obiectul drept o „sferă aurie”, menționând că a stârnit curiozitatea și imaginația celor care au privit imaginile obținute cu ajutorul unui submersibil controlat de la distanță.

Obiectul strălucitor avea o gaură pe o parte ca și când ceva ar fi ieșit sau intrat din/în ou.

În timpul transmisiei live a imaginilor cercetătorii au discutat pe seama naturii obiectului. Deși au recunoscut că nu știu ce este, aceștia au propus mai multe teorii: ar putea fi un burete de mare, un coral sau o coajă de ou.

Obiectul strălucitor avea o gaură pe o parte ca și când ceva ar fi ieșit din el. Foto: Profimedia Images
Obiectul strălucitor avea o gaură pe o parte ca și când ceva ar fi ieșit din el. Foto: Profimedia Images

Echipa a decis să se uite mai deaproape la obiect. Vehiculul robotic folosit în această expediție era echipat cu un braț capabil să apuce obiecte și un tub de aspirare.

Prima dată l-au atins. „Sper doar că dacă îl împungem nimic nu se va hotârî să iasă afară”, a spus un membru al echipei. „Este ca începutul unui film horror”. Un alt cercetător a spus că imaginile îi aduc aminte de scenele din serialul științifico-fantastic X-files.

Din fericire, nimic horror nu s-a întâmplat. Brațul robotic a „gâdilat” obiectul și cercetătorii au descoperit că suprafața sa este moale.

Echipa a folosit atunci tubul pentru a lua obiectul de pe fundul oceanului. Sfera arăta deja foarte bizar în mediul ei natural, dar a părut cu atât mai ciudată odată ce a ajuns pe nava cercetătorilor.

O poză cu specimenul scos din apă arată o masă diformă strălucitoare de mărimea unei palme care s-ar putea să fi avut mai multe straturi.

ou-auriu-alaska
Obiectul strălucitor avea o gaură pe o parte ca și când ceva ar fi ieșit din el. Foto: Profimedia Images

Expediția Seascape Alaska 5 a început pe 23 august și va dura până pe 16 septembrie. Cercetătorii investighează și cartografiază habitatele neexplorate din adâncul oceanului în zona Golfului Alaska.

Informațiile colectate în această expediție îi vor ajuta pe oamenii de știință să înțeleagă mai bine habitatul marin și cum ar trebui gestionat pentru protejarea speciilor, geologiei și a resurselor.

Cu toate că cel mai probabil obiectul este o coajă de ou, teoria nu a fost confirmată. „Din păcate, echipa de pe navă nu a putut să identifice 'sfera' și cel mai probabil nu vom știi mai multe despre ea până ce o probă nu va fi dusă într-un laborator pentru o examinare mai detaliată”, a spus purtătorul de cuvânt al NOAA Ocea Exploration, Emily Crum.

Iar dacă se va constata într-adevăr că este o coajă de ou, apare o altă întrebare: ce a depus acest ou? Misterul rămâne deocamdată nerezolvat.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri