Mesajul care blochează orice iPhone cu iOS 10 care îl primește

Data actualizării: Data publicării:
mesaj emoji blocare iphone

O eroare descoperită în sistemul de operare iOS 10 permite blocarea temporară unui iPhone prin simpla trimitere a unei combinații de emoji, anunță cNet.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit EverythingApplePro, eroarea afectează toate dispozitivele Apple care primesc un mesaj ce conține o secvență formată dintr-un emoji reprezentând un steag alb, cifra 0 și emoji-ul ce reprezintă curcubeul. Conform celor afectaţi, în momentul în care mesajul este primit, aplicaţia de mesagerie a telefonului se blochează și apoi telefonul îngheață pentru o vreme.

O posibilă cauză a acestei erori ar consta, conform unora dintre utilizatori, în faptul că dispozitivul nu reuşeşte să redea corect textul, ceea ce duce la ocuparea unui spaţiu de memorie mai mare decât în mod obişnuit şi, implicit, la blocarea aplicaţiei și a telefonului. Totuși, dacă primiți mesajul respectiv, nu trebuie să vă îngrijorați - telefonul își va reveni sau se va reseta.

cNet a încercat să obțină un punct de vedere de la Apple însă compania a refuzat să comenteze.

Nu este pentru prima oară când astfel de probleme sunt semnalate de utilizatorii iOS. În 2013, o eroare similară cauzată de anumite caractere arabe provoca unele probleme, atât la iOS 6, cât şi la OS X 10.8.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri