Aplicaţia care vă trezeşte la timpul potrivit. Cum funcţionează sistemul

Data publicării:
sleeping-improves-athlectic-performance-your-student-body-

Disponibilă pe portalul de descărcări online al grupului Apple şi deja tradusă în şapte limbi, aplicaţia „Réveil intelligent” monitorizează ciclurile somnului şi vă trezeşte la momentul potrivit. Acest argument a „sedus” deja peste patru milioane de utilizatori, informează lefigaro.fr, citat de Mediafax.

Numărul de ore de somn nu este suficient pentru a garanta că vă veţi trezi în plină formă. Calitatea somnului şi factorii care o influenţează (zgomot, luminozitate, temperatură) joacă şi ei un rol major. Dar, dacă după o noapte lungă petrecută în condiţii bune, întâmpinaţi dificultăţi în a vă trezi, acest fapt ar putea să se întâmple pentru că ceasul deşteptător de pe noptieră a început să sune atunci când vă aflaţi la mijlocul fazei de somn profund.

Acesta este principiul pe care se bazează aplicaţia menţionată.

Somnul oamenilor este compus din faze diferite. În fiecare noapte, mai multe cicluri de 90 de minute, în medie, se succed, în timpul cărora somnul lent, profund şi paradoxal lejer alternează. Somnul paradoxal corespunde momentului în care persoana care doarme visează, în timp ce somnul profund este perioada în care organismul se recuperează. Regenerarea celulară, secreţiile hormonale, procesele de memorare se produc în faza de somn lent. Acesta este totodată momentul cel mai puţin favorabil pentru a vă trezi.

Pentru a permite o trezire la momentul optim, aplicaţia „Réveil intelligent” trebuie să determine ciclurile somnului ale utilizatorului. Pentru acest lucru, aplicaţia analizează zgomotele emise pe timpul nopţii, deducând pe baza lor mişcările efectuate. Un algoritm calculează apoi un profil al somnului personalizat şi adaptează, în funcţie de acesta, ora la care utilizatorul trebuie să se trezească.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri