Apple a lansat noul iOS 7. Utilizatorii se plâng de erori și de durata mare a descărcării 

Data publicării:
iOS7

Foto: apple.com

Noul iOS 7 funcționează pe telefoanele iPhone 4, 4S și 5, generația a cincea de iPod Touch, iPad Mini, iPad 2, 3 și 4.

iOS 7 are un design plat și stratificat, spre deosebire de versiunile de la 1 la 6 ale iOS, care au efecte 3D, texturi lucioase și umbre.

Cu ajutorul Control Center-ului, care este accesat din orice fereastră cu o mișcare a degetului de jos în sus, făcută la baza ecranului, se pot regla foarte repede volumul, luminozitatea, setările de muzică și se poate accesa camera video.

Aplicația foto/video integrată în iOS 7 conține filtre predefinite și posibilitatea de a realiza poze pătrate, opțiune destinată probabil fanilor Instagram.

Instalată pe iPhone 5S, noua aplicație va realiza filme HD cu 120 de cadre pe secundă, scrie The Independent.

Descris de șeful Apple, Tim Cook, drept „cea mai mare schimbare pe care iOS a suferit-o de la introducerea modelului iPhone", sistemul de operare vine cu calendarul, interfața pentru SMS, keypad-ul, fotografiile şi notiţele redesenate. O altă schimbare importantă o reprezintă iconiţele, şi ele refăcute integral.

„Va fi ca un device nou, dar unul care va fi familiar utilizatorilor”, a spus Craig Federighi, vice-președinte senior al Apple de Inginerie Software, potrivit The Telegraph.

Probleme la descărcare

Noul sistem de operare este disponibil din data de 18 septembrie. Mulți dintre utilizatori s-au plâns deja că descărcarea lui iOS 7 durează prea mult, în unele cazuri chiar câteva ore, informează The Guardian.

Unii, posesori de iPhone, iPad și iPod Touch au scris pe rețelele de socializare că descărcarea, care are nevoie de semnal Wi-Fi, a dat erori, procesul fiind reluat. Alții au spus că nu au putut descărca de loc iOS 7 și că au primit pe ecran numai mesaje care anunțau erori.

O companie de testare a aplicațiilor a atenționat utilizatorii că aceste scenarii sunt posibile și i-a sfătuit să nu se grăbească să descarce noul sistem de operare, scria înainte de lansarea iOS 7 Business Insider.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri