Apple şi Samsung au convenit închiderea unui litigiu în care sud-coreenii erau acuzați că au copiat designul iPhone

Data publicării:
samsung apple

Apple şi Samsung Electronics au convenit miercuri închiderea unui litigiu referitor la brevete care dura de ani de zile, potrivit unui document depus la un tribunal districtual din California. Termenii acordului nu au fost dezvăluiţi în documentul respectiv, transmite News.ro, care citează Reuters.

Un purtător de cuvânt al Apple a refuzat să comenteze termenii înţelegerii, iar Samsung nu a răspuns solicitărilor de informaţii.

Acordul încheie un conflict declanşat de Apple împotriva Samsung începând din 2011, legat de acuzaţiile că Samsung a încălcat brevetele Apple prin copierea design-ului iPhone. În luna mai, un juriu american a decis că Apple trebuie să primească despăgubiri în valoare de 539 de milioane de dolari.

Samsung a plătit anterior Apple 399 de milioane de dolari drept compensaţii pentru încălcarea brevetelor. Compania ar fi trebuit să plătească Apple încă aproape 140 de milioane de dolari, dacă verdictul ar fi fost menţinut. Nu se ştie cât va plăti Samsung producătorului iPhone în urma acordului de închidere a litigiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri