Barcelona, raiul tehnologiei: Începe Târgul Internaţional de Telefonie Mobilă. Marii producători prezintă cele mai noi modele şi tendinţe

Data publicării:
huawei-2

Cele mai noi telefoane inteligente, cele mai noi gadgeturi şi cele mai noi aplicaţii pentru telefonia mobilă se găsesc de luni, 24 februarie, într-un singur loc: Târgul Internaţional de Telefonie din Barcelona şi-a deschis porţile. Digi24 este prezent acolo, iar corespondenţii vor ţine telespectatorii şi internauţii la curent în fiecare zi cu cele mai interesante lansări.

FOTO: huawei.com

Barcelona este din nou capitala mondială a tot ceea ce înseamnă telefonie mobilă. Nu mai puţin de 7000 de expozanti se întrec în a prezenta ce este mai nou în acest domeniu, pe câteva sute de mii de metri pătraţi. Vom avea parte de mult-aşteptatele lansări ale celor de la Samsung, cu al lor Galaxy S5, lansări din partea Nokia sau LG. Dar cei mai grăbiţi au fost chinezii de la Huawei, care cu o zi înainte de deschiderea târgului au lansat deja cinci produse.

Rând pe rând, au apărut în faţa a sute de specialişti în domeniu noutăţile celor de la Huawei, toate pentru generaţia 4G. Două exemple: un modem mobil despre care producătorii spun că e cel mai rapid din lume şi un telefon de clasă medie, dar cu capacităţi 4G, ceea ce este inedit pe piaţa mondială.

Dacă anul trecut la Barcelona era o adevărată competiţie pe segmentul „cine face telefonul cel mai mare”, anul acesta se pare că s-a trecut la capitolul competiţie pe calitate. Cei de la Huawei au lansat un telefon de 7 inch, o adevărată tabletă cu o baterie uriaşă, care promite să ţină foarte mult. Are partea din spate din metal - se pare că acesta este trendul începând din acest an, dar este un telefon foarte subţire şi foarte uşor - doar 329 de grame.

Pe lângă acest telefon a apărut şi o brăţară specială care înmagazinează toate datele, în momentul în care facem sport, de exemplu, după care poate fi conectat la laptop sau la tabletă pentru a analiza ce rezultate obţine utilizatorul în fiecare zi. Brăţara are şi rol de hands-free.

Marile companii producătoare sunt implicate într-o competiţie acerbă pe două fronturi, unul legat de aspect şi performanţă, iar celălalt de raportul calitate-preţ. Ca de obicei, marele absent al Târgului din Barcelona este Apple, al doilea producător mondial de telefoane inteligente. În schimb, sunt prezenţi giganţi informatici precum Google şi Facebook, semn că lumea telefoniei şi cea a internetului sunt tot mai conectate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri