E-David, robotul care este proiectat să picteze

Data publicării:
robot

E-David nu este primul robot industrial programat să picteze. Au fost mulți alții înaintea lui, însă ei lucrau mai degrabă ca fotocopiatoare elaborate, fiind capabili să recreeze perfect o imagine stocată în memorie.

Ce îl face pe E-David special este faptul că este primul robot pictor care își adaptează în mod constant tehnica și miscarea pensulei, și asta deoarece lucrează liber. Robotul vede ce pictează prin intermediul unei camere video îndreptate spre pânză.

Brațele robotice sunt create astfel încât să poată reproduce aceeași mișcare de un număr foarte mare de ori. Astfel, era greu să clasificăm ceea ce un robot pictează ca fiind artă, deoarece creațiile lor nu erau decât simple reproduceri ale unei imagini stocate digital. Dar acest nou sistem îi permite lui e-David sî analizeze constant unde să pună următoarea linie, în funcție de liniile create anterior sau cum să creeeze umbră, astfel încât imaginea să fie cât mai realistă.

Robotul are la dispoziție 24 de tipuri de umbre și peste 80 de pensule cu care poate desena. Astfel, nu este de mirare că pictorul mecanizat a creat o serie de lucrări cel puțin impresionante. Deoarece robotul nu a explorat prea mult lumea de afară, are încă nevoie să îi se ofere o serie de imagini pe care să le ia ca puncte de referință și inspirație pentru creațiile sale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri